Seinätauluni " Carpe Diem" kertoo
siitä, että elämässä on elettävä tässä ja nyt ja on opeteltava nauttimaan
jokaisesta hetkestä iloineen ja suruineen. Opettelu vie aikaa, mutta sen voi
aloittaa vaikka kiitollisuuden tunteesta jotakin sellaista kohtaan, minkä juuri
tällä hetkellä näkee läsnä ympärillään. Kohde voi olla koti, ystävä, oma rakas, kädessä
oleva kahvikupponen täynnä lempikahvia, ulkona paistava aurinko, hyvä biisi soimassa radiosta… Hetkessä oleminen on havainnointia ja aistimista.
Tässä hetkessä on oikeus
olla onnellinen edes ilman mitään näkyvää syytä. Tämä hetki luo tulevaisuutta,
tulevaisuus syntyy tällä sekunnilla, sekunti sekunnilta toiseen. Jokainen hetki
on uusi valinta. Valinnat vaikuttavat tulevaisuuteen. Terve riskinottokyky ja
rohkeus ovat myös tärkeä osa tätä hetkeä, hetkessä olemista.
Rakastan tapahtumia ja hetkiä, jotka ovat täynnä ihmisiä, toisten kanssa läsnäoloa. Ajan antamista toisille. Aika on yksi arvokkain resurssimme. Meillä on käytössä monta muutakin resurssia, joita käytämme eri painotuksin riippuen arvoistamme. Yhteisiin hetkiin kuuluu usein hyvä ruoka ja rönsyilevät keskustelut. Minä itse en alkoholia enää halua käyttää, mutta viihdyn muiden iloisessa, kuplivassa ilmapiirissä.
Luonto ja valo on tärkeää keholle ja mielelle. Auringonsäteet kasvoilla- tunne jota odotan tulevassa Keväässä.
Vanhan puutalon alakerrassa. Kakluuni tuo tunnelmaa.
Näkymä kakkoskodin ikkunasta.
Uskomista unelmiin kakluunin reunalla.
Länsirannikko on upeaa seutua. Espoo on synnyinkaupunkini ja tie vei monen kierretyn mutkan kautta nykyiseen kotikaupunkiini Helsinkiin. Helsinki on hieno kaupunki ja en koskaan väsy sen keskustan lukuisilla kaduilla kulkemiseen. Tammisaari on parhaimmillaan keväisin, kesäisin ja varhaissyksyllä.
Tammisaaren Knipan ja keskustan urbaani uimaranta. Rannalle tulee kesällä päiväretkeläisiä Stadista asti. Hankoon on vain 30 km.
Minulle terveellinen ja mahdollisimman vähän prosessoitu ravinto on tärkeää. Pyrin syömään lisäaineetonta ja mahdollisimman "elävää" ravintoa, jotta jaksan liikkua elämän haasteissa ja pysyn hyvällä tuulella. Ravinto on paitsi kehon polttoainetta myös tärkeää mielelle. Helsingissä on hyviä ravintoloita ja keittiöosaamista sekä nuorta ravintola-alan yritteliäisyyttä. Joskus piipahdan nautiskelemassa ja rentoutumassa lempiravintoloissa tunnelman takia. Hyvä ruoka on plussaa. Hyvä seura on plussaa.
Kun haluan hemmotella itseäni ja minulla on kuitenkin todella kiire istuakseni alas pöytään, niin haen ruokaisan vihersmoothieni Esplanadin smoothiebaarista http://www.junglejuicebar.fi Vastaavia baareja löytyy Itäkeskuksesta ja Leppävaaran Sellosta. Galleria Esplanadin piste on tarpeeksi lähellä työpaikkaani Puistokadulla. Vihersmoothiet ovat todella hyviä ja jopa makeita luonnon omia hedelmiä käyttäen. Uskon vihreän detoxoivaan voimaan ja siihen, että lehtivihreä tekee hyvää verelle ja soluille. Vakiossmoothieni silloin kun haluan juoda lounaani on Green Hornet, johon tulee ananasta, päärynää, tammenlehtisalaattia, pinaattia,minttua,limeä,omenamehua,hamppuproteiinia, macaa ja spiruliinaa. So fresh!
Elämässä on haasteita niin työssä kuin vapaallakin ja omaan jaksamiseen ja haasteista selviämiseen voi muun muassa vaikuttaa puhtaalla ja energisoivalla ravinnolla ja oikeilla terveystuotteilla. Vähän ja laadukas on enemmän.