Mar 12, 2015

Olen pahoillani. Pyydän anteeksi. Minä rakastan sinua. Kiitos.


Keväinen tervehdys!


Aurinko paistaa pitkästä aikaa pitkän ja harmaan talvikauden jälkeen. Miten ihana uusi yllätys. :) Blogini on ollut todella pitkään tauolla. Vaikka rakastankin kirjoittamista, niin välillä tekee hyvää pitää taukoa siitäkin, jotta saa kerätyksi uutta sisältöä itseensä. 

Olen lukenut elämässäni valtavat määrät niin sanottua henkistä kirjallisuutta, joka tukee hyvinvointia oman mielen hallinnan osalta. Paljon nykymaailmassa meuhkataan kehon huolehtimisesta, laihduttamisesta, ulkonäöstä ja kaikesta silmin havaittavasta. Kehon ja fyysisen olemuksen huolto on toki erittäin tärkeää ja se on ajankohtaista taas varsinkin kevätauringon pilkistäessä armottomana toppatakin alla puoli vuotta hautoneille. On muistettava pitää yhtä hyvää huolta meidän sisäisestä minästämme, siitä omasta mielestä ja vanhasta ja viisaasta  sielusta, joka asustaa tässä kehossamme. 

Myönteisen ajattelun kautta omien valintojen tekeminen, energisoivien ja voimauttavien ystävien seurassa oleminen ja sellaisten mukavien asioiden tekeminen, joissa oma sielu lepää, ovat ruokaa mielelle. Kehon rääkkääminen salilla ja lenkkipolulla on aina hyväksi.  Mielelle ja sielulle taas on hyväksi lepo ja hiljaisuus. Hiljentyminen kaikesta päivän hälinästä toviksi auttaa tutkimustenkin mukaan mieltä vapauttamaan kapasiteettia kuormittavista asioista ja siten hiljentyminen ehkäisee stressiä, joka niin kovin sairastuttaa kehoa ja mieltä. Minun tapani hiljentää mieli iltaisin kestää noin 5 minuuttia. Sytytän joka ilta kodissa kynttilän pöydälle, istahdan kynttilän eteen hetkiseksi ja olen vaan. Samalla voi juoda vaikkapa yrttiteetä. Saman homman voi tehdä sulkemalla silmänsä viideksi ( 5 ) minuutiksi missä paikassa vain. Tuolloin voi antaa tietoisesti ajatusten tulla ja mennä ilman, että tarttuu niihin tai pähkäilee mitään tiettyä ongelmaa. Tärkeintä on olla tietoisesti läsnä tässä hetkessä ilman kriittistä tai analysoivaa ajattelua. Tietoisen läsnäolon opettelu alkaa juuri tästä viidestä ( 5 )  minuutista. 


Ihmissuhdeasiat ovat sellaisia, jotka myös saattavat kuormittaa omaa mieltä. Vanhat menneisyyden ihmissuhteet tai nykyiset olemassaolevat. Ihmissuhdehaasteet ovat hyvin yleisiä ja niitä on minullakin...
Uskon itse siihen, että rakkaus ja anteeksianto, jotka ovat universaaleja käsitteitä, ovat omalle itselle ja oman mielen vapauttamiselle peloista ja kahleista kaikkein tärkeimmät aseet. Mennyt mörkönä kummitteleva ihmissuhde kaipaa omassa mielessä vapautusta. Vain omalla mielellä ja ajattelutavalla voi vaikuttaa siihen, että painaako ja kuormittaako se meitä vai ei. Laitan lopuksi eräästä kirjasta ja kirjan  mukaan vanhalta alkuperäiskansalta opitun mantran, jonka voi mielessään osoittaa tällaiselle ihmissuhteelle, josta haluaa itse henkisesti vapautua. Tämän mantran voi osoittaa myös uudelle ihmissuhteelle, jonka tilaa haluaa vahvistaa myönteisemmäksi. Hyvin yksinkertaiset lauseet ja SANAT, jotka toimivat aina. Riittää, että mielessään lausuu nämä sanat ja osoittaa ne ajatuksessaan tälle henkilölle. Tällainen ajatusleikki ja teko vapauttaa Sinut itsesi, puhdistaa menneisyyden ilmaa ja antaa Sinulle tilaa uudelle ihmissuhteelle tai parantaa nykyistä ihmissuhdettasi:

Olen pahoillani.
Pyydän anteeksi.
Minä rakastan sinua.
Kiitos.



Ilolla ja toiveikkaalla kevätvalolla,

Danita

No comments:

Post a Comment