Jan 2, 2014

Uuden Vuoden päätöksistä

Uuden vuoden aloitukseen kuuluu perinteisesti liuta kunniallisia päätöksiä ja enemmän tai vähemmän motivoivia lupauksia. Yleisesti lupaukset ja päätökset ovat kielteisiä. "Lupaan, etten syö liikaa herkkuja", "Lupaan, että en laiskottele", "Päätän, että en enää tupakoi". Kiellot ovat tylsiä! Ainaisen itseltä kieltämisen sijaan on hyvä pohtia lupausten ja päätösten negatiivisuutta, sillä kieltäytyminen harvoin motivoi. Opettele sanomaa enemmän “kyllä” inspiroiville ja sinua innostaville asioille! “Lupaan aloittaa tanssiharrastuksen”, “Lupaan rakastua tänä vuonna”, “ Lupaan tehdä tästä vuodesta elämäni onnistuneimman”, “ Lupaan toteuttaa ainakin yhden matkahaaveeni”, “Päätän, että käytän kuukauden tupakkarahat jalkahoitoon/uimahallikorttiin joka kuukausi. “

Selkeys on tavoiteltava asia. Kun asiat ja tavoitteet ovat selkeitä, ne lähtevät rytinällä eteenpäin. Jos on pientäkin epävarmuutta siitä mitä haluaa, tulee hajontaa päämäärätietoisuudessa ja sitä kautta käytännön toiminnassa. Selkeä tahtotila vie parhaiten perille. Ajasta ja kestosta ei ole aina takuuta vaan pääasia on, että suunta on oikea. Perille voi päästa hitaamminkin.

Jotta elämä ei olisi liian stabiilia, kuuluu siihen aika ajoin väistämättä muutoksia ja uusia valinnan paikkoja. Uuden vuoden alku on hyvä sauma tarkistaa oman elämän kurssia. Olenko menossa sinne ja sellaista kohti, joka vie minua lähemmäs unelmiani ja toiveitani? Elänkö tällä hetkellä itseni näköistä elämää? Mitä minä todella eniten haluan ja kaipaan? Mitä konkreettisia asioita voin muuttaa tai valita toisin, jotta olisin lähempänä sitä mitä eniten tarvitsen ja haluan? Tämä ei ole itsekkyyttä vaan tervettä elämänhallintaa.

Valintojen edessä saatan joskus pysähtyä kysymään itseltäni: “ Vapauttaako ja voimaannuttaako tämä valinta minua? “ On välillä hyvä istahtaa alas ja kirjoittaa paperille asioita, jotka ovat itselle tärkeitä. Arvoja, joiden puolesta haluaa seistä. On myös itselle tärkeitä asioita, joista voi olla valmis luopumaan tai niitä muuttamaan jonkun itselle vielä suuremman päämäärän vuoksi. Aika ja nopeus ei ole tärkeintä vaan päämäärä. 


1. Mitä asioita sinä haluat ja toivot vuonna 2014 tapahtuvan? 

2. Mitä muutoksia / lupauksia / päätöksiä tarvitaan, jotta ne toteutuvat? 
3. Mitkä asiat ovat elämässäsi juuri nyt niin hyvin, että tunnet niistä kiitollisuutta ja iloa?

Listaa kaikki vastaukset ylös paperille ja kiinnitä paperi jääkaapin oven. Laita listan viereen vielä kuva tai maisema, josta saat hyvää mieltä joka aamu. 


Joskus on vaan päätettävä, mentävä ja tehtävä. Vain tekemällä tapahtuu muutoksia. Muutosten eteen on tehtävä työtä. Se työ voi olla myös jännittävää ja kehittävää. Riippuu asenteesta. Tuska ei ole ainoa tie onneen. Pääasia ettei pelkää ja muistaa nauttiakin välillä päätösten ja lupausten keskellä!


Terveisin Danita

1 comment:

  1. Ihanan positiivista tekstiä ja sivustosi on raikas, heleä, tyttömäinen mutta silti aikuisen vahvan naisen blogi. Kiva lukea selkeää ja hyväntuulista tekstiä jossa puhuu sydän :)
    Ihanaa talven jatkoa ja kauppa onnea !

    ReplyDelete